Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Statystyki Twoja Galeria
Strona główna Rejestracja Zaloguj

Uzytkownik:     Haslo:     Zaloguj automatycznie:   


Zapomnialem hasla
Nie masz konta? Zarejestruj sie Tutaj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziś PYTANIE, Dziś ODPOWIEDŹ
Autor Wiadomość
djkrzychu91 
:):):):):)


Wiek: 30
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 293
Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Pon Gru 23, 2019 21:13   

Koledzy mam małe pytanie dotyczące cięcia palnikiem tlen - acetylen (taki posiadamy w zakładzie) oraz cały jego oprzyrządowanie i jak się to ma do cięcia tlen - propan duże butle 33kg bodajrze co trzeba mieć do tego:
1. Specjalny palnik??
2. Reduktory inne??
3. Czy można palić lub grzać np domowym gazem w butli propan butan??
 
 
 
jajek 
...Elektronika...


Pomógł: 50 razy
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3310
Skąd: Sławno k. Opoczna
Wysłany: Sro Gru 25, 2019 18:53   

butla 11kg kuchena i tlen 40l. Chociaż jestem zwolennikiem acetylenu 6kg.
Tlen ma zawsze ten sam reduktor wyjście do 10 bar wejście do 250bar
Proban-butan ma zwykły reduktor jak do kuchenki.
palniki do acetylenu i propanu sa inne.


Podgrzewanie lutlampą na samym propanie jest gówniane i pobiera dużo gazu w porównaniu z mieszanka tlenową.
 
 
 
djkrzychu91 
:):):):):)


Wiek: 30
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 293
Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Sro Gru 25, 2019 19:09   

jajek napisał/a:
butla 11kg kuchena i tlen 40l. Chociaż jestem zwolennikiem acetylenu 6kg.
Tlen ma zawsze ten sam reduktor wyjście do 10 bar wejście do 250bar
Proban-butan ma zwykły reduktor jak do kuchenki.
palniki do acetylenu i propanu sa inne.


Podgrzewanie lutlampą na samym propanie jest gówniane i pobiera dużo gazu w porównaniu z mieszanka tlenową.

Czyli najlepiej butla ta co w domu 11kg propan butan i plus tlen i osprzet i bedzie to działać??
 
 
 
jajek 
...Elektronika...


Pomógł: 50 razy
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3310
Skąd: Sławno k. Opoczna
Wysłany: Sro Gru 25, 2019 19:15   

Takie zestawy często widzę na złomowiskach gdzie tną grubą stal. Prywatnie posiadam zestaw z acetyenem. Służbowo mam mini butle z tlenem i propanem w butli kuchenki turystycznej do lutowania twardego, więc do podgrzania wystarcza.
 
 
 
djkrzychu91 
:):):):):)


Wiek: 30
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 293
Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Sro Gru 25, 2019 19:19   

Praktycznie tylko grzanie żeby coś wygnąć. A jeśli kupię zestaw do butli propan butan to do innych też będzie pasował? np do acetlenu?

[ Dodano: Sro Gru 25, 2019 19:50 ]
Są inne ok. A zestawy co sprzedawają na allegro warto to kupić??
 
 
 
jajek 
...Elektronika...


Pomógł: 50 razy
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3310
Skąd: Sławno k. Opoczna
Wysłany: Sro Gru 25, 2019 20:55   

Kup zestaw peruna
 
 
 
djkrzychu91 
:):):):):)


Wiek: 30
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 293
Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Pią Gru 27, 2019 11:20   

Widzę że jest to drogi zestaw. Szukam dalej jakieś okazji kupna butli chcieli za 10m węży plus propan plus reduktory i palnik za 500zl.
 
 
 
jajek 
...Elektronika...


Pomógł: 50 razy
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3310
Skąd: Sławno k. Opoczna
Wysłany: Sob Gru 28, 2019 09:26   

lepszy używany perun <taki z lat 90tych> niż nowe pizdryki
 
 
 
Michel92 



Wiek: 29
Dołączył: 25 Wrz 2014
Posty: 34
Skąd: Racibórz
Wysłany: Wto Paź 13, 2020 10:40   

Szukam amortyzatorów do buggy z dużym skokiem. Znalazłem kilka informacji na forum między innymi temat http://szayowozy.net/view...t=amortyzatory. Szukałem w internecie na różne sposoby ale ni jak nie mogę nic znaleźć. Interesują mnie:
FORD 1000 SERIES

PRZÓD
WYMIAR A MAKSYMALNE ROZCIĄGNIĘTY : 850mm
WYMIAR B MAKSYMALNE ŚCIŚNIĘTY : 515mm
SKOK amotyzatora: 335mm!!!
WYMIAR C ŚREDNICA WEWNĄTRZ TULEI : 25mm
WYMIAR D ŚREDNICA AMORTYZATORA : 76mm
WYMIAR E ŚREDNICA AMORTYZATORA : 66mm
SZEROKOŚĆ TULEI GÓRNEJ I DOLNEJ: 51mm
Czy ktoś ma jakieś info gdzie takie amorki można kupić?
_________________
R16 Shotgun
 
 
marcin98 


Wiek: 23
Dołączył: 19 Gru 2016
Posty: 38
Skąd: Łowczów
Wysłany: Nie Gru 27, 2020 13:14   

Witam, mam pytanie czy da się przełożyć
Skrzynie biegów od passata b2 1.6 na centralną, bo teraz jest wzduzna a posiadam skrzynie biegów od 1.9 mk3. Tzw. Boczna.
_________________
Buggy
 
 
mlody90 



Pomógł: 16 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 599
Skąd: TOP
Wysłany: Nie Gru 27, 2020 16:39   

marcin98 napisał/a:
Witam, mam pytanie czy da się przełożyć
Skrzynie biegów od passata b2 1.6 na centralną, bo teraz jest wzduzna a posiadam skrzynie biegów od 1.9 mk3. Tzw. Boczna.
da radę, ale do zmiany kompletne sprzęgło i rozrusznik od wzdłużnego razem ze skrzynią
_________________
"Profifil diesel" is sold... :)
Project Piranha is sold... :)
Graty na sprzedaż: https://picasaweb.google.com/112522438072874488589/GIEDA
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 from www.HeavyMusic.org
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 16


Partnerzy

MadMax