Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Statystyki Twoja Galeria
Strona główna Rejestracja Zaloguj

Uzytkownik:     Haslo:     Zaloguj automatycznie:   


Zapomnialem hasla
Nie masz konta? Zarejestruj sie Tutaj

Poprzedni temat «» Następny temat
Na rozgrzewkę - zupa serowa
Autor Wiadomość
Dexter 
Automotive



Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 950
Skąd: Barwice
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 15:09   Na rozgrzewkę - zupa serowa

Jako że zima nas nie rozpieszcza, przydaje się po powrocie z warsztatu rozgrzać kichy i tu idę z pomocą ze swoim sprawdzonym przepisem który sprawdza się również na rozmaitych imprezach urozmaicanych wódką różnego pochodzenia ;)


do wykonania tego zadania potrzebne nam będą:

1. Jedna duża cebula
2. Jeden ząbek czosnku
3. Paczka pieczarek
4. Dwie paczki sera topionego w plasterkach (najlepiej hohland masdamer)
5. Paczka mielonego mięsa, zdaje się ze 500g
6. olej, sól, pieprz

Żeby nie narobić sobie bajzlu w kuchni i smutnego obowiązku zmywania stosuję jedno naczynie, co sprawdza się szczególnie w warunkach polowych.

Do gara wlewam nieco oleju i po rozgrzaniu wrzucam mięcho


Wsypuję sól i pieprz, jednego i drugiego dosyć dużo, mniej więcej tyle zeby później nie trzeba było zbyt dużo dosalac gotową zupę, powiedzmy łyżeczkę tego i tego.




mieszamy co jakiś czas...





Az wyparuje z mięca cała woda



dodajemy drobno posiekaną cebulę i mieszamy dalej. Jeżeli zaczyna przywierać nam do spodu garnka, podlewamy odrobiną wody, natychmiast wszystko z dna się rozpuści.



no jak już nam się ładnie cebulka zeszkli, wsypujemy pieczarki i czosnek i po zamieszaniu czekamy aż pieczarki puszczą wodę.


w tym czasie obieramy plasterki sera z folii ...



jak już nasze pieczarki wyglądają tak.....


wlewamy wodę... i kładziemy pokrywę....


po zagotowaniu wkładamy seeeeerrrr :)


podczas gdy zupka "dochodzi" przygotowujemy na patelni grzanki na oleju.




Zasadniczo po rozpuszczeniu się seeeeera zupa jest gotowa, pozostaje dobrze doprawić solą i pieprzem.
Ja zawsze posypuje czymś zielonym żeby nieco cieszyła oko.



Smacznego !!!

Update

Ostatnio do mięsa mielonego dodałem trochę pokrojonego drobno boczku,
Bank rozbiła kiść świeżego kopru zamiast zieleniny o której wspominałem wcześniej.
Grzanki nie są obowiązkowe.

Smacznego !!!
_________________

Ostatnio zmieniony przez Dexter Czw Sty 02, 2014 21:25, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 
kms 
konsztruktor xD



Wiek: 33
Dołączył: 29 Maj 2010
Posty: 358
Skąd: NWU
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 15:49   

Dzięki!!!:D Apetytu narobiłeś:D Chyba zaskoczę za tydzień rodziców obiadem:P
_________________
Pozdrawiam!!!

https://picasaweb.google.com/100075242423400428029/BuggyZdjecia?authkey=Gv1sRgCMnjv6rU-uy5YA
 
 
 
macin 



Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 2338
Skąd: wschód / południe
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 16:33   

Dexter, ulubiona zupka mojej Kaśki :oops:
_________________
"Work hard, Play hard"
Youtube + hosting zdjęć
 
 
 
Sruba 
aka swibon



Wiek: 35
Dołączył: 09 Cze 2011
Posty: 697
Skąd: Nowa wies
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 23:36   

wypróbuje w akademiku :D jak bedzie nie dobra zawsze znajdzie sie glodny student co zje wszystko :D
_________________
https://picasaweb.google.com/108123604523046134855
 
 
 
centypl


Dołączył: 23 Sie 2010
Posty: 41
Skąd: Świebodzin
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 17:43   

Przepis wypróbowany!!!! Mistrzostwo świata!!!!!
 
 
 
Dexter 
Automotive



Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 950
Skąd: Barwice
Wysłany: Wto Gru 31, 2013 19:37   

Aktualizacja!!! Dodać kiść świeżego kopru, super sie komponuje :)

Na sylwestrową noc i noworoczny poranek jak znalazł.
Udalej zabawy !
_________________

 
 
 
9595 
prawie elektryk :P



Wiek: 29
Dołączył: 05 Sie 2011
Posty: 554
Skąd: ciechanów
Wysłany: Wto Gru 31, 2013 23:04   

Dexter, dzieki
_________________
https://picasaweb.google.com/107076503197912061005/BuggyBudowa
StanowczeNIE dla próżniactwa na tym forum!!!
 
 
 
jajek 
...Elektronika...


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3312
Skąd: Sławno k. Opoczna
Wysłany: Sro Sty 01, 2014 00:03   

Szkoda że na 4 zlocie nie miałem okazji zobaczyć posmakować :D
 
 
 
misiu 
Wirtuoz spawarki


Wiek: 28
Dołączył: 18 Lut 2012
Posty: 749
Skąd: Skulsk
Ostrzeżeń:
 3/4/6
Wysłany: Sro Sty 01, 2014 23:02   

zdjecia ?
 
 
 
luki 
:x



Wiek: 34
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3342
Skąd: Łancut
Wysłany: Czw Sty 02, 2014 10:46   

misiu zjadł zdjęcia jak palił gume clio, bo pomylił z rzeczywistoscią :P
_________________

 
 
misiu 
Wirtuoz spawarki


Wiek: 28
Dołączył: 18 Lut 2012
Posty: 749
Skąd: Skulsk
Ostrzeżeń:
 3/4/6
Wysłany: Czw Sty 02, 2014 21:51   

teraz moge popatrzeć co bym ugotował jakby mi sie chciało.
 
 
 
max1337 
Taki sobie wymażyłem



Wiek: 35
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 285
Skąd: podkarpacie
Ostrzeżeń:
 3/4/6
Wysłany: Sob Sty 04, 2014 18:49   

Dexter, Ale z ciebie kucharz, smakowicie to wygląda, mniam mniam. Chyba sobie taką zrobię na niedzielny obiad.

misiu, Zjadł byś, co? ;) :)
_________________
Piraśka szayowozy.net/viewtopic.php?t=3284
Agria szayowozy.net/viewtopic.php?t=3294
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 from www.HeavyMusic.org
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 17


Partnerzy

MadMax