Pomógł: 50 razy Dołączył: 06 Sty 2010 Posty: 3312 Skąd: Sławno k. Opoczna
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 14:19
mówili że będzie koniec świata w 2012, w pewnym sensie, pod względem internetu mieli rację... a tak na serio, nic nie możemy zrobić, przynajmniej większości się nie chce, zareagują dopiero wtedy gdy nie będą mogli ściągać jakiś plików, oglądać teledysków innych niż :official wideo:, ich rozmowy będą monitorowane, nie tylko u podejrzanych... wtedy będzie za późno...
Czy pamiętacie napisy.org? w 2007 FOTA wystąpiła do naszych zachodnich sąsiadów aby namierzyli właścicieli i tłumaczy z napisów i posprzątali, no a my nie mieliśmy wyjścia
Nie posiadali żadnych filmów na serwerach, jedynie tłumaczyli
Ciekawi mnie kto najwięcej zarabia na całym tym zamieszaniu z ACTA, ludzie szykowali się na strajki w sprawie cen paliw, w sprawie podnoszonego podatku i wieku emerytalnego ale pojawiło się ACTA i odgrzewanie kilku starych kotletów sprzed stu lat i poważne problemy poszły w niepamięć...
Pomógł: 41 razy Dołączył: 06 Sty 2010 Posty: 2338 Skąd: wschód / południe
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 00:00
kolo0110, czytałem, ale nie wydaje mi się, że jest to ważniejsze niż problemy które wymieniłem wyżej, a że społeczność internetowa jest impulsywna i w tłumie niczego się nie boi, siedząc przed monitorem można wiele
ale po tej ciężkiej walce o internet i o 'wolność', jak już ktoś wygra lub nie i wojna się skończy, obudzimy się z ręką w nocniku, vatem 30, PB po 10 zł, wiekiem emerytalnym 70 i euro po 10 zł, ale wtedy pewnie zamkną redtube i będzie o co się burzyć polityka
krisVTEC, Nie tak do końca, rząd chyba się kapną w jakie g**no wdepną bo widziałem dziś w wiadomościach że Tusk się coś cyka i rozpatrują czy ratyfikować ACTA czy nie, czyli są jakieś nadzieje tym bardziej że mamy już 200 tyś. podpisów o referendum w sprawie ACTA. Brakuje jeszcze 3000 tyś ale sądzę że raczej nie będzie o te głosy trudno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum